دایره برتری

دایره برتری

در این مقاله می‌خواهیم راجب حوزه روان‌شناسی و تمرکز در حوزه کاری خود صحبت کنیم و یاد بگیریم که افراد موفق و حرفه‌ای در هر حوزه‌ای (مخصوصاً بازارهای مالی) چه کاری انجام می‌دهند تا به این تمرکز در کار خود برسند تا بتوانیم از آن‌ها الگو گرفته و استفاده کنیم.

در این‌باره نگاهی به زندگی و دیدگاه آقای وارن بافت، معامله‌گر بزرگ بازارهای مالی و فارکس انداخته‌ایم که در این دیدگاه هر فرد موفق جدای ازاینکه در چه بازارمالی اعم از فارکس، سهام، کریپتو، ملک و… فعالیتی داشته باشد، دارای چه خصوصیاتی است و چه عاداتی از خود را ترک و یا در خود بوجود آورده است. آقای بافت راجب موضوعی به نام “دایره برتری” صحبت می‌کند که می‌گوید هر فرد موفق در زندگی خویش، یک دایره به اسم “دایره برتری” بوجود آورده است.

دایره برتری چیست؟

این مفهوم می‌گوید که شما در چه حوزه‌ای مهارت دارید؟ در چه کاری خوب هستید؟ کدام کار را با علاقه و اشتیاق انجام می‌دهید؟

برای مثال وقتی به‌عنوان یک تریدر خود را بررسی می‌کنیم، باید ببینیم که در یک معامله چه برتری‌ها و نکات مثبتی در من وجود دارد. برای مثال “من می‌توانم صبر کنم”، “من می‌توانم جهت حرکت مارکت را تشخیص بدهم” و یا “من با پرایس‌اکشن می‌توانم نقطه ورود دقیق پیدا کنم”.

چگونه انجامش دهیم؟

ما این نکات مثبت را در حوزه کاری خود پیدا می‌کنیم و بعد از یادداشت کردن آن‌ها برای خود یک دایره برتری درست می‌کنیم. تمام موضوعاتی که ما در آن‌ها خوب هستیم و بعبارتی نیازی نیست از نقطه صفر آن‌ها را شروع کنیم و یا یک یا دوسال زمان نیاز باشد تا به این نقطه کنونی خود برسیم؛ آن‌ها را جدا کرده و آن موضوعاتی که بر روی آن‌ها مسلط نیستیم یا به آن‌ها علاقه‌ای نداریم را نیز یادداشت می‌کنیم. بعنوان مثال، “من در تایم‌فریم یک دقیقه نمی‌توانم درست تحلیل کنم” و یا اینکه “ابزارهای تحلیل مارکت مثل اندیکاتورها من را به اشتباه می‌اندازند” .

بعد از این کار، نقاط مثبت خود را وارد دایره برتری می‌کنیم و هر چه در دسته دوم یعنی مواردی که به آن‌ها علاقه نداریم، قرار دارد را کاملاً از دایره خارج می‌کنیم؛ هدف از نوشتن این نکات منفی آن است که هر موضوعی به سمت این نقاط برود با از دایره برتری خارج شود، زیرا تمرکز مارا از آن نقاط مثبت دایره برتری کم می‌کند.

با همین قدم به ظاهر کوچک، تاثیر بسیار بزرگی در زندگی و اهداف خود بوجود می‌آوریم، تصور کنید که چه انرژی فراوانی از شما صرف اهدافی می‌شود که قرار نیست هیچ نتیجه‌ای از آن‌ها بگیرید و در عوض آن انرژی به مسیر اهدافی می‌رود که می‌دانید در آن‌ها خوب هستید و قرار است این انرژی و توان در نقش بهتر شدن شما بکار گرفته شود.

در پایان بهتر است هر چقد که در کار و مسیر خود پیشرفت می‌کنید، این داره برتری را کوچکتر کنید، چرا که بهتر شدن و پیشرفت در یک مسیر، نیاز به تمرکز و تلاش بیشتری خواهد داشت و لازمه این پیشرفت، کم کردن این برتری‌ها و تمرکز بر اهداف کمتر ولی پربازده‌تر می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید